Tenta, fest och livsfarliga möbler.

Tjolahopp tjolahej!

Den här veckan är det hemtentskrivning som gäller. Och jag har faktiskt, tro det eller ej, börjat skriva redan idag! Blev ju inte en hel roman kanske, MEN jag har börjat iaf. Ja, jag är förvånad själv.

Och som belöning för veckans slit så blir det fest på lördag. Bartömning på Kåren, tjohooo! Ska bli såååå kuuuul! Synd bara att klädkoden är vit klädsel, har ju fan inga vita kläder förutom några skabbiga gamla linnen. Känns ju inte så partey... Har ju iofs en klänning som skulle kunna funka men när jag provade den så såg jag att den var lite vääääl urringad. Men det kanske man kan bjuda på när det är sista festen för terminen och allt. Hahaha!

Nåväl, nog om mina klädproblem. Tack vare min säng så har jag gått och blivit invalido. Sängjäveln håller inte bara på att braka ihop, den är fullkomligt livsfarlig också! Hej hej, stora feta blåmärke på smalbenet!


Timbuktu – Resten av ditt liv Den här låten MÅSTE bara spelas på förfesten på lördag, vare sig pöjkarna vill eller inte! Så det så! :D:D

Musiknostalgi.

Bernt Staf finns på Spotify! Blev så glad när jag såg att mina två favoritsånger med honom fanns också.

Bernt Staf – Familjelycka  Bernt Staf – Ute på drift.

Det här, gott folk, är nostalgi för mig. Det är helt otroligt vad vissa låtar brutalt slungar mig tillbaka till min barndom. Har under hela min uppväxt varit omringad av all slags musik, och då menar jag verkligen ALL slags musik. Allt från Bellman till Clawfinger. Det är väl också därför som musik har en så stor betydelse i mitt liv, både att lyssna på och sjunga själv. Musik sviker aldrig och passar till alla slags humör, både när man är ledsen och glad.

Jsut de här två sångerna framkallar en känsla av trygghet och värme hos mig. Är ju helt fantasikt att musik har så pass stor inverkan på mig att jag får så starka känslor av låtar som jag inte har hört på säkert 10-15 år.

Lyssnar just nu igenom fler låtar med Stafen, och det är ju bra ju! =)


Tråkigt lagominlägg.

Hoj hoj!

Bra dag idag! Den "rastlösa" känslan är borta och trots galet mycket plugg att göra så känner jag mig harmonisk och tillfreds med tillvaron just nu. Så ska det va!

Var ned på stan idag och träffade Hanna. Vi tog en fika och började planera hemtentan vi ska skriva ihop. Känns som att det kommer bli jättebra! Hanna är väldigt lätt att jobba med, och med det menar jag ju såklart att jag får styra och ställa lite som jag vill. Hehe...

Sitter och lyssnar på en Spotifylista som jag hitta, One hit wonders från 90-talet. Blir så nostalgisk av vissa låtar och många utav dom är ju riktigt bra till och med.


Det där blev ju ett väldigt lagomt och tråkigt inlägg.... Men va fan! Jag skriver ju bara roligt när jag är bitter och lättirriterad. Och just nu är jag varken eller. =)

Helgen, knepig känsla och missbrukartips.

Jahopp, det var den veckan det. Hade ju tänkt skriva lite om vad jag har haft för mig i veckan, men jag kommer fan inte ihåg. Jag kan komma ihåg vad jag hade på mig på en fest för typ 3 år sen men inte vad jag gjorde i onsdags. Om jag säger att jag är lite konstig så skulle nog ingen protestera högljutt.

Men helgen kommer jag ihåg iaf och den har varit bra, ytligt sett iaf. Återkommer till det sen... I fredags blev det fiskbullar till middag. Låter ju inte så sexigt, men det var fan gott! Hade lite coleslaw till som piffade till anrättningen på ett utmärkt sätt. Igår blev det fredagens fiskbullerester till middag. Ännu mindre sexigt men fortfarande lika gott. Och lördagkvällen spenderades hemma hos Per där vi tittade på Eurovisionfinalen. Var ju riktigt spännande ett tag där. Men en tredjeplats får man väl vara nöjd med ändå. Idag har jag fikat med vänner och röstat såklart. Men man behövde ju inte armbåga sig fram i vallokalen direkt. Dåligt att det var så lågt valdeltagande!

Som sagt, helgen var bra på ett ytligt sett. Men har haft en väldigt konstig, dock inte helt obekant, känsla i kroppen. Det känns som att nånting ligger och skaver. Nej inte skaver. Pirrar kanske. Nej inte pirrar heller. Hmmm, bubblar kanske är rätt ord, varken positivt eller negativt. Fast nä, bubblar låter ju som jag har problem med magen. Haha! Men ni förstår vad jag menar, nånting behöver komma ut men man vet inte om man ska skratta eller gråta. Och jag har för övrigt provat både och. Hände ingenting. Den här krypande och rastlösa känslan gjorde till och med att jag dammsög fast det inte behövdes. Haha! Men det hjälpte inte det heller. Så jag vet inte jag... Någon slags obalans är det som råder iaf, som jag hoppas balanseras upp snart.

Har också utvecklat mitt nässpraysmissbruk till en helt ny nivå. Jag kan nu utifrån mängden nässpray som är kvar i flaskan räkna ut exakt hur länge till den kommer att räcka. Och det kräver skicklighet ska ni veta! För det blir alltid en skvätt kvar i botten som man inte får upp. Som färsking blev man alltid lurad av detta, men som den gammla rutinerade pundare som jag är så vet jag nu bättre. Jag vet också hur man får ut dom där sista dropparna. Iaf ur Nezerilflaskor för dom är av plast. Man sågar helt enkelt isär skiten och häller i sig dom sista dropparna. Easy peasy! Fast det är ju lite svårt att träffa rätt, så man får hälla försiktigt och sen sniffa utav bara helvete! Snackar vi Nasin så blir det knepigare för dom är av glas. Men med en handduk och en hammare så går ju det med... Men så här behöde man ju bara hålla på förr i tiden när man blev desperat och nässpray bara såldes på Apotek. Nu för tiden kan man ju få tag på det genomskinliga guldet dygnet runt.

Nä nu ska jag ta mig ett sprut eller fyra och gå och lägga mig.

Sniffa på!


Cyniska klubben

Dag två med huvudvärk och stelhet i nacke och axlar. Spexigt... Som tur är så är ju huvudvärken inte lika illa idag som den var igår så jag kunda iaf genomföra dagens seminarium. Det var väldigt soft faktiskt för jag hamna i en bra grupp och vi satt ute i solen och diskuterade. Morgonen var väldigt trög och lite lätt ångestfylld. Men det hjälper att jag vet om att om jag väl tar mig dit så är det där seminariet inte alls så jobbigt och hemskt som jag får det till i mitt huvud. Utan det är rätt så simpelt och ibland också ganska så roligt. För jag ÄR ju faktiskt inte dum i huvudet! Men det är lätt att glömma bort det ibland....

På eftermiddagen så kom en kille som heter Jimmy och föreläste för oss om sitt liv. Han har tidigare levt ett kriminelllt liv fyllt med alkohol-och drogberoende. Idag är han nykter och drogfri och är lycklig med sin tillvaro. Det var väldigt intressant att sitta och höra om hans livsresa och det väcktes en del tänkvärda tankar i huvudet. Om vad kan jag inte riktigt formulera just nu, jag har ju inte tänkt klart än.

För övrigt så känner jag mig ovanligt cynisk för den här tiden på året. När det är varmt som satan och sol så fååår man ju bara inte vara cynisk och på dåligt humör. Det är förbjudet! Nä, man ska skriva något om det varma vädret på din Facebookstatus i stil med "Åhhh, va skööönt med sooool!! :D:D:D" och sen runda av hurtigheten med en äckligt lång promenad som man absolut måste skriva om i sin NÄSTA Facebookstatus. Och det klart, hur skulle jag någonsin klara av min dag utan att få reda på EXAKT var och under hur lång tid denna promenad ägde rum? Det skulle ju bara inte gååååå!


Positiva klubben!

Nä fan, nu kan vi det här! Har haft huvudvärk med tillhörande smärta och stelhet i nacke och axlar hela långa dagen. Det räcker nu! Tji fick jag på min lediga dag också. Fanskap! Hoppas det har gått över till seminariet imorgon, annars blir det en lååååång förmiddag...

Sitter och försöker engagera mig i hockeymatchen på tv också. Men det går inte! Jag skiter fullständigt i hur det går. Så varför har jag det står på då? Ja, bra fråga! *Stänger av tv:en*

*Sätter på tv:en igen för att det blev så tomt*

Illa mår jag också...

Tal från 1:a maj.

Ida Gabrielssons mycket bra och inspirerande tal från första maj i Göteborg. Lyssna vettja!


Fest, Spotify, krånglig matte och världens just nu finaste låt.

Så där ja! Fest på Kåren på lördag! Festpolaren Per kan man alltid lita på. =) Ska bli grymt kul iaf, är riktigt festsugen. Som vanligt har jag ju redan börjat fundera på outfit och kommer som vanligt inte fram till något vettigt. Men den här gången har jag ett något angenämare problem än jag brukar ha. Jag har nämligen FÖR MYCKET snygga kläder att välja mellan! Hur ska det gå, hur ska det gå?

Nu har jag fixat Spotify Unlimited också. Dom där 10 timmarna man får per månad försvann ju på två dagar. Och så akn vi inte ha det. Jag måste ju ha min musik! Vad ska jag annars lyssna på under mina kvällsgrubblerier? En droppande kran? Tack, men nej tack!

Idag fyller bror Johan 30 år också. Men jag vet inte om det kan stämma, jag får inte ihop det riktigt. För det är ju fyra år mellan oss. Men det skulle ju betyda att jag fyller 26 i år. Nääää, det KAN inte stämma! Jag får ta fram miniräknaren och reda ut det här ordentligt.

Sist men inte minst så vill jag bjuda på en alldeles fantastisk liten låt. Steget – Jag Skulle Dö För Dig  Lyssna och njut!


Jag skulle dö för dig

Så rädd att du ska göra misstag
Så att jag ser svart och vitt
Jag vill vara din kärlek
Allt mitt är ditt

Så rädd att jag ska glömma bort dig
Du är så långt bort just nu
Vill ha kvar känslan inuti mig
Allt som är kärlek ger du

För dig finns jag
Finns du för mig?
Finns jag för dig?
För mig finns du

Så rädd att jag ska göra misstag
Som förändrar allting
Tänk om jag blir någon annan
Som inte känner någonting

Så rädd att du ska glömma bort mig
Hur du känner för mig
Du är mitt livs stora kärlek
Jag skulle dö för dig

För dig finns jag
Finns du för mig?
Finns jag för dig?
För mig finns du

För dig finns jag
Finns du för mig?
Finns jag för dig?
För mig finns du

1 maj!

Idag är det 1 maj! Så ni har väl varit ut på gator och torg och demonstrerat? Det har jag iaf! Dagen började med frukost i Vänsterpartiets lokal här i Trollhättan. Stämningen var lättsam och väldigt välkommnande för en nybliven vänsterpartist som jag. =) Tycker det är jättebra att nya medlemmar känner sig välkommna in i gemenskapen. Det är viktigt för att kunna utveckla det engagemang som man kände när man sökte sig till det parti man sympatiserar med.

Efter frukosten så bar det av till Göteborg och Vänsterpartiets lokal vid Järntorget. Även där var det en väldigt go stämning med musik och röda fanor. Sen tågade vi iväg tillsammans mot Gustav Adolfs torg där vi lyssnade på mycket bra och inspirerande tal av bla Ida Gabrielsson och partiledaren himself, Lars Ohly. Det är en väldigt mäktig känsla att gå i demonstrationståg med så mycket folk. Häftigt!

Man blev som sagt inspirerad, men också frustrerad. För när jag står där och lyssnar så kan jag bara inte förstå hur man kan dela och jobba för borgerliga värderingar. Det är för mig en gåta hur man kan ha den synen på sina medmänniskor! Hur kan man överhuvudtaget argumentera mot det som sägs i de här talen? JAG FÖRSTÅR INTE HUR MAN TÄNKER DÅ! Eller jo, det gör jag ju. Man tänker bara på sig själv och sin egen plånbok.

Nä, jag säger som vi ropade idag när vi demonstrerade: Ropen skalla, regeringen ska falla!


Lyckades på till en ganska bra bild på Lasse innan vi tågade iväg.


Ohly håller tal.RSS 2.0